Toneelgroep Elsuth schenkt 2.500 euro ten voordele van Oekraïne

Op vrijdag 13 maart 2020 stond Toneelgroep Elsuth klaar om haar nieuwe productie in première te brengen. Corona gooide echter roet in het eten en ondertussen zijn we reeds twee jaar verder.

De culturele wereld wordt stilletjes aan overal terug wakker en Toneelgroep Elsuth kon niet achterblijven. Tijdens een algemene vergadering van het toneelgezelschap werden er nieuwe plannen gesmeed om in Elst eveneens terug te starten.

Op 24 februari kregen we echter een nieuwe opdoffer te verwerken in de vorm van een dictatoriale ingreep op onze westerse samenleving. Daar theater een spiegel is van wat er zich afspeelt in de maatschappij is het dan ook heel belangrijk even stil te staan bij het onmenselijke leed van de vele Oekraïense vluchtelingen.

Toneelgroep Elsuth besloot derhalve om haar financiële steun te betuigen in de vorm van een donatie van 2.500 euro ten voordele van Oekraïne.

Rosemie De Langhe: “Elsuth, een toneelvereniging die net dit jaar vijftig jaar bestaat en steeds vriendschap, dorpsbetrokkenheid en engagement voor cultuur betracht heeft, wil deze vriendschap en betrokkenheid verder uitdragen naar mensen in hoge nood. Mensen uit Oekraïne missen nu zoveel. Hun sociaal weefsel wordt aan flarden geschoten. Vriendschappen worden op de proef gesteld. Families worden door moeilijke keuzes uit elkaar gerukt. Basisvoorzieningen worden bedreigd.

We willen graag onze betrokkenheid uitdrukken via een gift die kan bijdragen tot het realiseren van de basisvoorzieningen. We beseffen dat onze bijdrage van 2500€ geen wonderen kan verrichten, maar ons geloof is sterk in de organisaties die achter 12.12 staan.
Onszelf ingebed weten in het sociale weefsel van een gemeenschap heeft ons overtuigd van onze inzet naar een bredere wereld dan Elst.”

Reacties gesloten.