Toneelgroep Elsuth brengt ‘De genodigde’

Toneelgroep Elsuth bracht op 30 november, 1, 7, 8 en 9 december een Frans theaterstuk op de planken.cropped-IMG_0443.jpg

Foto’s


 

Dit jaar bracht Elsuth een prachtige komedie voor 5 volle zalen.

Dirk, een lager kaderlid bij een inpakbedrijf, is reeds drie jaar werkloos. Eindelijk krijgt hij een fantastische job in Indonesië  aangeboden.  Om op goede voet te staan met de competentiemanager van het bedrijf ,  nodigt Dirk hem thuis uit voor een etentje . Hoe stom kan een mens zijn!

Zijn echtgenote Nicole is nu niet meteen een keukenprinses.

Als bij wonder komt de buurman Alex  in hun leven die hen ‘oprecht’ wil helpen. Alex, communicatiegoeroe, stelt echter een aantal voorwaarden met betrekking tot hun gewoonten en de inrichting van hun appartement. Na  wat trammelant, wat strubbelingen en misverstanden,  komt de competentiemanager , Mr. Van Paasbrugge, opdagen…

De Fransman David Pharao begon als acteur. Daarna ontpopte hij zich als regisseur, om ten slotte zelf stukken te schrijven. Hij opteert voor de komedie. Een zeer moeilijk genre. De mensen aan het lachen  krijgen is geen sinecure.

In dit stuk beoogt hij niet dat mensen lachen, dan wel dat mensen “lachen om”:  lachen om het stuntelig gedrag  van mensen en de manipuleerbaarheid van mensen.

Pharao steekt de draak met de technieken die heden te dage worden gebruikt bij aanwerving van personeel.

Pharao biedt ons een komedie met hilarische momenten, maar bij wijlen is hij  hard en wreed.

Wordt Dirk aangenomen of niet? Trapt hij in de val?

Elsuth brengt deze komedie in vertaling van Frank Aendenboom.

Dirk: Luc D’Hondt

Alex: Peter De Langhe

Nicole: Vicky Hutse

Van Paasbrugge: Freddy Blondelle

Regie: Lieve de Meyer

Reacties gesloten.