’t Is nu ’t moment niet !

Alle voorstellingen zijn uitverkocht !!


AANDACHT

Voortaan wensen wij zoveel mogelijk te werken met op voorhand betaalde reservaties. Gelieve derhalve bij voorrang het online-reservatieformulier te gebruiken. Het desbetreffende bedrag (per ticket: 8,00 euro/volw  of  4,00 euro/kind <12 jr) dient te worden overgeschreven op de volgende rekening:

Toneelgroep Elsuth, BE81 9792 5868 1524

met vermelding: TONEEL + “NAAM” + “DATUM van de gereserveerde tickets”.

De inkomkaarten zullen klaarliggen aan de kassa.

U krijgt na betaling van het desbetreffende bedrag nog een e-mail ter bevestiging!

U kunt hier tickets bestellen

’t Is nu ’t moment niet is een vertaling/bewerking van Guy Keeren van het Franse stuk C’est pas le moment van Jean-Claude Islert.

Korte inhoud

Op een avond rijdt Frederik met zijn auto een dakloze omver en dat gaat zijn hele verdere leven compleet overhoop zetten. Hij kan niet anders dan de man bij hem thuis mee naar binnen nemen want hij zit niet alleen in de auto, zijn jonge vriendinnetje zit naast hem en hij heeft zijn vrouw wijsgemaakt dat hij de avond heeft doorgebracht met een zakenrelatie. En dan beginnen de leugens die alsmaar ingewikkelder worden. Want de man die hij heeft aangereden is blijkbaar geen onbekende voor hem. De situatie wordt steeds ingewikkelder en onwaarschijnlijker….maar het publiek zal zich kostelijk amuseren! Een topkomedie met alle ingrediënten.


UIT DE PERS (maandblad Randeevoe november 2018)

Elsuth brengt komedie: ” ’t is nu de moment niet”

Elst • Op 30 november gaat toneelgroep Elsuth in première met de komedie “t’ Is nu ’t moment niet”, een stuk over een noodlottige samenloop van omstandigheden die op hilarische wijze leidt tot een steeds complexer en absurderwordend web van leugens. “Het is grappig, maar het wordt nooit plat ; dat willen we te allen prijze vermijden,” benadrukken zowel regisseur als cast.

Randeevoe ontmoet regisseur Lieve De Meyer (co-regisseur Inge De Borre kon niet aanwezig zijn) en de vijfkoppige cast in hun repeteerruimte in de Dorpszaal in Elst. Het toneelgezelschap bestaat al 45 jaar en roeit moedig verder met de riemen die het heeft. “Het is hier klein. We zijn al afgestapt van het klassiek decor en spelen heel erg dicht op het publiek. Maar dat zorgt voor creativiteit bij het vormgeven van het stuk en we geven de mensen ook de kans om veel zelf in te vullen. Zo krijgen we toch 70 mensen binnen.”

“Toneel is geen evidente hobby. “Het is een intensief proces. Eerst neemt het leescomité verschillende stukken door en daaruit wordt een gemeenschappelijk gedragen keuze gemaakt. Vervolgens moeten de teksten ingestudeerd worden en dan moeten de repetities en de toonmomenten nog komen. Toch is iedereen bereid deze inspanningen te leveren, zij het vanuit verschillende beweegredenen. De een spreekt over toneel als uitlaatklep, de ander over graag mensen entertainen, maar ook het boeiende proces van het in de huid van een ander kruipen en de kracht van het woord komen aan bod. En last but not least geeft een speler aan dat repeteren ook een goede reden is om eens thuis weg te zijn.” 

Toch maakt secretaris Freddy Blondelle zich zorgen. “Ik zou graag op de 50ste verjaardag van Elsuth de fakkel doorgeven aan de volgende generatie, maar ik ben niet zeker of de opvolging verzekerd is. Er komt veel bij kijken. Meer dan enkel stukken spelen. Af en toe zetten we ons in voor een goed doel of gaan we in op een vraag van een andere organisatie, maar daarvoor hebben we natuurlijk mensen nodig. We zoeken zeker nog jonge mensen die onze passie voor toneel delen.”

“Trouwens, het is pas de tweede keer dat dit stuk in België wordt opgevoerd. We proberen immers altijd te zoeken naar zaken die in de buurt nog niet werden opgevoerd, maar “t’ Is ’t moment niet” spant wel de kroon,” weet Freddy. “Het stuk is perfect voor onze bezetting én het is komisch zonder in platitudes te vervallen. Komedie is niet evident, het is moeilijker te spelen dan drama bijvoorbeeld,” vult regisseur Lieve aan. “Maar we wisselen af : om de drie jaar een ernstiger stuk om dan weer bij een degelijke komedie te belanden.” Het is absoluut wél het moment om Elsuth aan het werk te zien ! 

Copyright: Auteur & Fotograaf: Maarten D’Hoop

Reacties gesloten.