Elsuth brengt Franse komedie


Opgelet 29 en 30 november zijn reeds volzet !

 

Affiche Ge-tic-tRolverdeling :

Fred : Peter De Langhe
Vincent : Freddy Blondelle
Blanche : Vicky Hutse
Maria : Rosemie De Langhe
Lili : Wendy De Meulemeester
Bob : Luc D’Hondt
Assistente : Inge De Borre

Regie

Lieve De Meyer

Het verhaal

Het knotsgekke stuk speelt zich af in de wachtkamer van dokter Stern, de beroemdste en beste psychiater ter wereld om mensen te helpen bij het controleren en overwinnen van hun tics.

In die wachtkamer zitten zes van zijn patiënten: Fred met zijn syndroom Gilles de la Tourette, Vincent met zijn cijfermanie, Blanche met haar smetvrees, Maria die altijd twijfelt of ze thuis alles goed heeft afgesloten en meer dan eens beroep doet op de steun van God, Bob die nooit over lijnen durft stappen en Lili die alles, maar dan ook alles twee keer zegt.

Ze kijken samen uit naar een langverwachte consultatie.

Wanneer dokter Stern opgehouden blijkt te zijn op de luchthaven, besluiten de patiënten om zelf een groepstherapie te organiseren, met alle hilarische gevolgen van dien.

 

Auteur

BaffieLaurent Baffie, geboren in Parijs op 18 april 1958, in het 20e arrondissement, inwoner van Toulouse, is een Frans radio- en televisiepresentator, acteur en regisseur, schreef zowel voor theater als voor film en televisie. ‘Ge-TIC-t’ (in het Frans: ‘Toc-Toc’, 2005) is zijn tweede avondvullend toneelstuk en werd meer dan zeshonderd keer opgevoerd in Parijs. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

In 2005 schrijft hij voor het beroepstheater “Toc toc” met Daniel Russo, Marilou Berry, Bernard Dheran, Sophie Mounicot, Yvon Martin, e.a…  Het is een zeer groot succes en Marylou Berry krijgt voor haar rol een ‘Molière’.  In 2010 wordt het vertaald in het Spaans door Julián Quintanilla en werd in die taal ondertussen meer dan 1000 keer gespeeld in Spanje en Argentië.

Het werd in België in de Franse taal reeds in juni 2010 opgevoerd door het gezelschap Kaméléon uit Namen en in december 2010 in het Brusselse.

De KaeyFrank De Kaey vertaalde het stuk op zijn beurt in het Nederlands.  Hij volgde een theateropleiding in Gent en Londen en is als acteur en regisseur – en sinds 2011 ook als directeur – verbonden aan EWT-theater te  Deurne.

‘Ge-tic-t’ werd daar onder zijn leiding in het Nederlands gecreërd in 2008.

 

 

Reacties gesloten.