Elsuth brengt ‘De Koningskwestie’

 

Toneelgroep Elsuth bracht op 2, 3, 9, 10 en 11 december 2011 :

 

DE KONINGSKWESTIE

een komedie van Johan Deckers

Met : Rosemie De Langhe, Peter De Langhe, Luc D’Hondt en Freddy Blondelle

Foto’s

Korte inhoud:

Na het overlijden van zijn vrouw ziet koning Alexander II het niet meer zitten en trekt zich anoniem terug op een flat in de stad. Alleen zijn bediende weet waar hij is. Op die flat maakt hij kennis met Doris, een ongehuwde moeder die boven hem woont en waarmee hij vlug goeie maatjes wordt. Tot de eerste minister hem op het spoor komt en probeert te overhalen zijn taak terug op te nemen… Parallel hiermee loopt het verhaal over hoe de verdwijning van de vorst door de media behandeld wordt en hoe men in het land reageert. Een warm-menselijke komedie met heel wat grappige allusies op allerlei Belgische toestanden.

Bio Johan Deckers          ° Knokke 14 juli 1955

Studeerde farmacie en is sinds 1981 zelfstandig apotheker.

Gehuwd, vader van vijf kinderen.

Medestichter van  ‘Het Westkapels Volkstoneel’ te Knokke-Heist., waarvoor hij de stukken schreef, regisseerde en eveneens enkele malen acteerde.

In  1987 verscheen zijn eerste toneelstuk:  ‘Het testament van Sir Macaron’, een komische triller . Het jaar daarna vloeide  ‘Slip-Gevaar’ , een komedie rond een damesslipje, uit zijn pen.  Dit toneelstuk werd in 1994 uitgezonden door VTM in de reeks ‘Open Doek’.  In 1989 schreef hij de komedie  ‘Een doodgewoon avondje’.  Dit toneelstuk werd  reeds  meer dan 700 maal door diverse theatergezelschappen opgevoerd.  ‘Vladimir’ , een stuk over een overgelopen Russische balletdanser verscheen in 1990 en ‘Schat, mag ik je mijn schat voorstellen?’  schreef hij in 1991.  Door werkomstandigheden en een druk gezinsleven is sindsdien slechts één stuk van hem verschenen, nl. ‘De Koningskwestie’ in 1994.

Jaarlijks zorgen tientallen verenigingen in Vlaanderen en Nederland voor meer dan honderd opvoeringen van bovenstaande werken.

Reacties gesloten.