Elsuth brengt Amerikaanse humor !

 

 

               Foto’s  

Toneelgroep Elsuth bracht op 27 en 28 november en 3 en 4 december 2010 voor 4 volle dorpszalen, de komedie ‘The sunshine boys’ van de gekende Amerikaanse auteur Neil SIMON op de planken.

The Sunshine Boys (1975) is één van de 38 toneelstukken van de Amerikaanse King of Comedy Neil Simon (New York °1927) en wordt nu gespeeld in Elst.

Korte inhoud

Het stuk vertelt het verhaal van twee komieken op rust die jarenlang samen hebben opgetreden, maar in ruzie hun carrière hebben beëindigd.  De neef van één van die komieken besluit om een reünie te houden en hun meest beroemde sketch te laten opnemen voor de TV.  De hereniging van de twee koppige ruziemakers brengt hilarische en buikpijnopwekkende situaties met zich mee.

Rolverdeling
 
Willie De Clercq           Luc D’HONDT
Bart De Clercq Hugo CONDERAERTS
Oskar Piens        Freddy BLONDELLE
Verpleegster         Katleen DE WOLF
Patiënt      Patrick VAN DEN BROEKE
Regisseur             Peter DE LANGHE
Assistent                   Stijn D’HONDT
 Regie
 Lieve DE MEYER en Vicky HUTSE

                     De acteurs en actrice samen met de regisseur en de co-regisseur

De Auteur

Neil Simon
 
Marvin Neil Simon (° The Bronx, New York, 4 juli 1927) is een Amerikaans toneelschrijver van Joodse afkomst.
Hij wordt ‘The King of Comedy’ genoemd en is volgens statistici de meest gespeelde toneelschrijver na Shakespeare. Zijn stukken zijn regelrechte tophits op Broadway en ver daarbuiten. Het komt niet zo vaak voor dat van een en dezelfde schrijver vier stukken tegelijk op Broadway liepen, maar Neil Simon lukte dat maandenlang. Twee maal liepen drie van zijn stukken simultaan op Broadway. Geen levende schrijver kan zich erop beroepen dat er een theater naar hem genoemd is.  Het Neil Simon Theatre (vroeger het Alvin Theatre) kreeg in 1983 een een nieuwe naam en is gelegen 250, W. 52nd Street, New York, NY.
Het geheim van zijn succes is zijn nauwgezette vakmanschap; hij weet precies hoe een komedie geschreven moet worden. Hij schrijft ze op maat, zowel voor spelers als publiek. De personages in zijn stukken zijn voor iedereen herkenbaar en de situaties lijken alledaags zonder dat te zijn.

Reacties zijn gesloten.