Reservatie nieuwe productie mogelijk !

Flyer Ge-tic-t

Reserveren kan enkel via www.elsuth.be of 0479 20 96 28

Korte inhoud

Danny is allergisch aan kerstbomen. Hij is zeven jaar gescheiden en gaat sinds geruime tijd elke dinsdag, terwijl Karel op zijn werk is, op de babbel bij Karels vrouw. Wanneer Karel dit te weten komt slaan de stoppen door, wat leidt tot dramatische gevolgen voor alle personages. ‘Allergia‘ is een pakkend drama, spelend rond de kersttijd.  Het stuk belicht de kleine kanten van de mens, snapshots uit het dagelijkse leven, ontrouw, jaloersheid, boosheid, misverstanden, schuld en onschuld, menselijke tekortkomingen en vooral, maar onderhuids, de liefde die mensen in hun wanhoop tot het uiterste kan drijven. Een eigentijds en gedurfd drama dat tot nadenken dwingt en lijnrecht ingaat tegen de steeds weerkerende ‘feel good’ kerstverhalen.

Rolverdeling

IMG_3710Danny : Luc D’Hondt

Karel : Peter De Langhe

Regie

Freddy Blondelle & Inge De Borre

De voorstellingen zullen doorgaan in de vertrouwde locatie (Dorpszaal Elst) op :

Speeldata

vrijdag 4 december 2015 om 20u

zaterdag 5 december 2015 om 20u

vrijdag 11 december 2015 om 20u en

zondag 13 december 2015 om 19u

Auteur

1f690fbPeter Kremel is het pseudoniem dat Peter Melis zich voor het signeren van zijn werken als  auteur van toneelstukken, monologen, moorddiners, eenakters en schrijverijen heeft aangemeten. Kremel staat voor de samenvoeging van de eerste drie letters van Kreatief (met K van kunst) en Melis.

Peter  zag voor het eerst het levenslicht op 18 februari 1957. Zijn jeugd en leven heeft hij doorgebracht in zijn  geboortedorp Geel in de Antwerpse Kempen . Geel, de Barmhartige Stede,  heeft hij altijd in zijn hart gedragen. Tot op de dag van vandaag woont en schrijft hij er nog steeds.
Reeds vroeg in zijn jeugd kwamen de eerste toneelkriebels. Waarschijnlijk een erfenis  van zijn vader die zelf jaren bij OSSAG, de toneelgroep van het Sint-Aloysiuscollege van Geel, heeft gespeeld. Peter’s toneeldebuut was als jongentje van 11  bij hetzelfde toneelgezelschap OSSAG  in het bekende tragikomische stuk ‘De Ingebeelde Zieke’ van Molière.

Vanaf zijn 20e werd Peter lid van Het Geels Kamertoneel. Een jonge groep enthousiaste toneelamateurs. Bij het GKT heeft hij als acteur aan verschillende producties  meegewerkt zoals ‘Blootvoets door het Park’ van Neil Simon, ‘Hoofdstuk twee’ van dezelfde auteur, ‘Greenwich’, van  Walter Van den Broeck, enz. Jammer genoeg werd na enkele jaren de toneelzaal van het GKT verkocht en is de groep langzaam uit elkaar gevallen. Gezien zijn drukke professionele bezigheden die niets met toneel of theater te maken hadden, verwaterde het artistieke gebeuren en concentreerde hij zich op zijn werk en gezin. Hij had ondertussen twee schatten van kinderen die op de weg naar volwassenheid de nodige aandacht en zorg vergden.
Men zegt dat eenmaal  je de acteerkriebels in je hebt  deze ook altijd wel ergens diep in in je binnenste blijven ronddwalen.  Bij hem was dit niet anders.

In 2001 werd hem gevraagd om mee te spelen in het stuk ‘De Bruiloft’ van Berthold Brecht bij het theatergezelschap ‘IDtejatergroep’ te Kasterlee. De regisseur was een oud bekende, Tom Pernet, die zijn sporen in de toneelwereld ook al lang heeft verdiend. Nadien volgde nog ‘Mama’s zijn lief’ van René Verreth & Bijnoord en ‘Lilly en Marleen’ van Walter van de Velde.

In 2006 sloeg hij een nieuwe richting in namelijk het schrijven van toneelstukken. Een oude gekoesterde droom die realiteit werd. Nadien volgden moorddiners, monologen en schrijverijen elkaar snel op.

In 2007 verscheen zijn eerste toneelstuk. Het blijspel Filet de Sax werd door Toneelfonds Janssens ontvankelijk verklaard en gepubliceerd. Het werd ondertussen door verschillende gezelschappen met succes gespeeld.

In het voorjaar van 2009 kwam zijn tweede avondvullend blijspel in roulatie ‘Aardbei of Chocola?’  samen met de Monoloog ‘Casablanca’ waarmee hij als eerste laureaat eindigde in de nationale monologenschrijfwedstrijd in 2008 uitgeschreven door het Koninklijk Verbond van Vlaamse Toneelverenigingen. Ook het pakkende drama ‘Allergia’ verscheen dat jaar in de Janssens bibliotheek.

In 2010 zagen de toneelstukken Beau’ een horrorthriller en ‘Het Vandisselhuis’ een ‘Who’s done it’ thriller het licht.

Begin 2011 verscheen het realistisch drama  ‘Anne-Marie’. Een avondvullend grotendeels waargebeurd dramatisch verhaal over de liefde van ouders voor hun enig en gehandicapt kind. Hoe Anne-Marie na haar ouders’ dood de speelbal wordt van onbegrip en op geld beluste familieleden.

November 2011, een nieuwe mijlpaal. ‘De Pillenkast’ opent haar vitrine. Een originele en superleuke komedie met als hoofdpersonages onze dagdagelijkse pillen. Buiten het feit dat acteurs in de huid van de pillen kruipen en het voor spelers en toeschouwers een gegarandeerd ontzettend gezellige avond zal worden, is het unieke aan dit stuk dat alle rollen zowel door dames als heren kunnen worden gespeeld. Dit opent voor elke regisseur enorm veel mogelijkheden.

November 2012. Een totaal geflipte en absurde komedie getiteld ‘Schip-Breuk’ wordt te water gelaten. Het wel en wee van de familie Van Wezemael en vrienden die zich een tochtje met hun jacht op de Atlantische Oceaan heel anders hadden voorgesteld. Hoe overleef je na een schipbreuk op een desolaat eiland te midden van de grote oceaan en de wilde beesten of beter gezegd hoe overleven hun relaties deze catastrofe? Schip-Breuk is een hilarisch avondvullende komedie waarbij de toeschouwers van bij het begin op het verkeerde been wordt gezet en waar niets is wat het lijkt.  Of toch wel misschien? Lees of kijk zelf maar!

Sweet, sweet Home’  ziet het levenslicht in november 2013. Een modern Romeo en Julia verhaal dat zich afspeelt in een rusthuis. Hier heerst een vete tussen de bewoners van gang A en gang B. In al die herrie tussen de bewoners groeit de onmogelijke liefde tussen Leo, bewoner van gang A en Julia bewoonster van gang B. Sweet, sweet home is een zeer plezant blijspel waar oudere acteurs zich eens kunnen in uitleven. Zeker aan te raden voor een ongecompliceerd avondje uit.

Januari 2014 ‘De seut’ verschijnt ten tonele. Een heerlijke komedie die ook op kleinere podia kan worden gespeeld. Vanaf november 2014 verschijnt in het woud van Colombia ‘Hete kussen uit….Lourdes’, een sprankelende komedie over onderlinge ruzies, misverstanden, familie aangelegenheden en malafide drugdealers.

Eind 2008 sloot Peter zich aan bij de Vlaamse Auteursvereniging. Deze auteursvereniging biedt via haar uitleendienst de toneelstukken van Peter Kremel ter lezing aan elke Vlaamse toneelvereniging gratis aan.

Copyright en meer informatie vindt u op www.kremel.be

Reacties gesloten.