Over ons

Het huidige bestuur:

Voorzitter : Rosemie De Langhe

Penningmeester : Inge De Borre

Secretaris : Wendy De Meulemeester

Weetjes

  • Toneelgroep Elsuth bracht in 1979 een primeur met het stuk ‘Trouwen of betalen’ door een hond (wijlen Jack van café Stieleurs) in levende lijve op de scene te brengen gedurende een gans bedrijf (kwatongen beweren trouwens dat het de beste acteur -of was het een actrice- was die bij het gezelschap ooit voor het voetlicht trad) !
  • De tijdens de voorbije jaren gebrachte stukken kenden steeds een wisselende rolbezetting met als hoogtepunt in 1983 het stuk ‘De filosoof van Hagem’ (18 personen) en als ‘laagtepunt’ de stukken Het souper, Tryphon & Imelda en De maan en de lege fles waarin telkens slechts 2 personen meespeelden.
  • In de loop van de voorbije jaren kende het toneelgezelschap diverse regisseurs. Was de regisseur in de beginjaren omzeggens een ‘manusje-van-alles dan wijzigde dit later in een meer gestructureerde taak de naam regisseur waardig. In 1996 werd bovendien voor het eerst in het bestaan van de toneelgroep beroep gedaan op iemand die niet tot de leden van het gezelschap behoorde (wijlen Luc Beeckman). Tot op heden werden nog geen beroepsregisseurs met ronkende namen ingeschakeld, hoofdzakelijk uit financiële overwegingen; niettemin kan Elsuth er prat op gaan dat de ex-BRTN-cameraregisseur – nadien bij Woestijnvis – Erik WATTE, ten tijde van zijn opleiding aan het gekende RITCS te Brussel, zijn vuurdoop als toneelregisseur in de schoot van ons gezelschap onderging met het stuk De verkochte grootvader.

 

Reacties zijn gesloten.